حکومت افغانستان در روزهای اخیر ضمن مخالفت درباره طرح کاهش خشونت‌ها‌، شرط برقراری صلح در کشور را آتش‌بس گروه طالبان اعلام کرده است؛ اما بسیاری از چهره‌های سیاسی چنین اقدامی را منافع شخصی و مانعی درباره صلح دانسته‌اند.

سفیر: حکومت افغانستان در روزهای اخیر ضمن مخالفت درباره طرح کاهش خشونت‌ها‌، شرط برقراری صلح در کشور را آتش‌بس گروه طالبان اعلام کرده است؛ اما بسیاری از چهره‌های سیاسی چنین اقدامی را منافع شخصی و مانعی درباره صلح دانسته‌اند.

شماری از چهره‌های برجسته سیاسی افغانستان در دیداری درباره روند صلح این کشور و ایجاد طرحی مشترک برای چگونگی رسیدن به این مهم تبادل‌نظر کردند.

در این نشست که به میزبانی محمد محقق معاون رییس اجرایی برگزار شده بود حامد کرزی رییس جمهور سابق، عبدالله عبدالله رییس اجرایی، محمد یونس قانونی معاون سابق رییس جمهور، کریم خلیلی رییس شورای عالی صلح و شماری از دیگر سیاسیون کشورحضور داشتند.

عبدالله در این دیدار گفت، هیچکس نباید به دلیل منافع شخصی مانع روند صلح شود و خواستار مشارکت فراگیر در این روند ملی شد. قانونی نیز با بیان اینکه با برگزاری این نشست برای ایجاد طرحی جهت برقراری صلح تلاش می‌کنند نیز گفت این طرح مردم افغانستان برای دستیابی به صلح خواهد بود و خواسته‌های مردم در آن در نظر گرفته می‌شود.

شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند که برای برقراری صلح باید از تمام فرصت ها استفاده شود و از آماده شدن طرح مذاکره با گروه طالبان تا یک هفته آینده خبر دادند.

خلیلی نیز با اشاره به موافقت گروه طالبان برای کاهش خشونت‌ها گفت: این به معنی کاهش جنگ بوده و یکی از راه‌های اصولی است که در هر مذاکره‌ای برای دستیابی به آن تلاش می‌شود.

رییس شورای صلح با تاکید بر پذیرفتن کاهش خشونت‌ها گفت: زمانی که مذاکرات بین‌الافغانی آغاز شود، آن زمان درباره آتش‌بس دائمی بحث می‌شود. ما باید از این استقبال کنیم و به هیچ وجه رد نکنیم و رد کردن این به معنی نه گفتن به صلح است.

وحید الله سباوون، رییس حزب متحد اسلامی افغانستان نیز اظهار داشت: طرحی که رهبران سیاسی و احزاب بر روی آن توافق کنند باید با رئیس جمهور این کشور به اشتراک گذاشته شود و اگر اشرف غنی نیز طرحی برای صلح دارد طرفین درباره این طرح‌ها با یکدیگر تبادل‌نظر کنند.