حامدکرزی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان در بیانیه‌ای حمایتش را از برگزاری جرگه قومی پشتون‌های پاکستان در ایالت خیبرپشتونخواه، اعلام و تاکید کرد که گروه طالبان باید به‌زودی لویه جرگه را در افغانستان برگزار کند تا ثبات و مشروعیت حکومت تامین شود. جرگه قومی پشتون‌ها به رهبری جنبش تحفظ پشتون‌های پاکستان، برای چهار روز با حضور صدها […]

حامدکرزی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان در بیانیه‌ای حمایتش را از برگزاری جرگه قومی پشتون‌های پاکستان در ایالت خیبرپشتونخواه، اعلام و تاکید کرد که گروه طالبان باید به‌زودی لویه جرگه را در افغانستان برگزار کند تا ثبات و مشروعیت حکومت تامین شود. جرگه قومی پشتون‌ها به رهبری جنبش تحفظ پشتون‌های پاکستان، برای چهار روز با حضور صدها تن ازجمله زنان برگزار شد.

اظهارات حامدکرزی در مورد برگزاری لویه جرگه قومی در افغانستان در حالی مطرح می شود که شماری از سران سیاسی مدعی هستند که دیگر برگزاری جرگه در افغانستان کارکرد ندارد و نظام سیاسی و ساختار دولت باید در افغانستان تغییر کند.

این جرگه قومی که از روز جمعه تا دوشنبه، ۱۴ مارچ در منطقه بنو در ایالت خیبرپشتونخواه پاکستان برگزار شد، خواهان برپایی لویه جرگه و انتخابات سراسری در افغانستان شدند. در بیانیه اصلی این جرگه که روز دوشنبه در ۲۵ ماده منتشر شد، به دست گرفتن قدرت در افغانستان با استفاده از فشار و زور را غیرقانونی خواندند و تاکید کردند که یک نظام جمهوری مطابق با معیارهای جهانی در افغانستان ایجاد شود.

حامد کرزی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان، با انتشار بیانیه‌ای در‌خصوص حضور زنان در جرگه قومی پشتون‌های پاکستان ابراز امیدواری کرد و توصیه‌های این جرگه را در مورد رسیدگی به خواست‌های زنان و مشارکت آنان در روندهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ستایش کرد. او همچنان برگزاری این جرگه را گامی موثر در زمینه ایجاد ثبات و حل مشکلات افغانستان و منطقه عنوان کرد.

حامد کرزی گفت پیش از این نیز، او و عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی، پیشنهاد برگزاری لویه جرگه را به طالبان داده‌اند. او با تاکید به برگزاری لویه جرگه در افغانستان گفت: «چه جهان دولت را به رسمیت بشناسد یا نشناسد، ما باید در داخل کشور از طریق فرآیندهای مشورتی دست به کار شویم.» هرچند کرزی چندی پیش در مصاحبه با رسانه «هندو»، به سه روش انتخابات، رفراندوم و لویه جرگه با ‌عنوان سه راه حل برای ایجاد ثبات و مشروعیت دولت در افغانستان اشاره کرد، اما با تاکید بیشتر بر روش لویه جرگه عنوان کرد که در حال حاضر انتخابات و رفراندوم برای افغانستان کارایی چندانی ندارند.

  • نویسنده : نظیفه نزهت
  • منبع خبر : سفیر نیوز