کوریایی شمالی خود را برای بزرگترین رژه نظامی در کشورش آماده میکند. هزاران سرباز ماهها برای اطمینان از اینکه هر قدمشان با دقت برداشته میشود یا هر فریادشان با شور و حرارت کافی به گوش رهبر اعظم “کیم جونگ- اون” میرسد، تمرین کردهاند. بیبیسی در گزارشی به تشریح چرایی و چگونگی بزرگترین رژه نظامی در کوریایی شمالی پرداخته است.
این رویداد اغلب یک نمایش رسمی و خودستایانه از ارتش است و میتواند میزان فداکاری و وفاداری مردم به رهبر کشور را نشان دهد. اشتباهات در این رژه قابل تحمل نیستند. اما این رژه نیز میتواند تا حدی محرک باشد. کوریایی شمالی در این رژه شانس نمایش سلاحها و موشکهای جدید خود را تحت فشار شدید تحریمهای اقتصادی بین الملل دارد. پس از اولین نشست “دونالد ترمپ” رئیسجمهور امریکا و کیم جونگ اون در سال ۲۰۱۸، کره شمالی در رژههای خود هیچ موشک بالستیکی را به نمایش نگذاشت.
مذاکرات دو طرف کوریایی شمالی و امریکا در ماه حمل ۹۸ در “هانوی” ویتنام و بدون دستیابی به نتیجه خاص اتمام یافت و پس از آن کوریایی شمالی شماری از موشکهای بالستیک و کوتاهبرد خود را تست کرد. حالا قرار است کوریایی شمالی در ۱۰ اکتبر و به مناسبت ۷۵ سالگی تاسیس حزب “کارگران” و تنها چند هفته قبل از انتخابات ریاستجمهوری امریکا بزرگترین رژه خود را برگزار کند. آیا کوریایی شمالی در چنین موقعیتی قصد دارد تا با نمایش سلاحهایش اثبات کند که توان حمله به امریکا را دارد؟
سلاحهای جدید در رژه بزرگ
به گفته ” لی سانگ یونگ” سردبیر “دیلی NK” به عنوان یک وبسایت خبری مستقر در سئول کوریایی جنوبی که با منابع مالی حامیانش در بخش شمالی کوریا حمایت میشود، این رژه بسیار بزرگ خواهد بود. “لی سانگ یانگ” در اوایل ماه مارچ گفت؛ پیونگیانگ به ارتش خود دستور داده تا ۳۲۰۰۰ سرباز را برای رژه خود بسیج کند. این تعداد آنقدر زیاد بود که آنها مجبور به توسعه محوطه تمرینی سربازان خود شدند.
سردبیر “دیلی NK” در این باره گفت: دو جاده و ۱۰ ساختمان جدید در فرودگاه “میریم” پیونگیانگ ساخته شده است. وی افزود: من فکر میکنم احتمالا در رژه جدید شاهد موشکهای بالستیک بینقارهای (ICBMs) یا موشکهای بالستیک زیردریایی (SLBMs) باشیم. او میگوید: در رژه جدید حدود ۶۰۰ دانشجو و محقق از دانشگاه “کیم ایل- سونگ” شرکت خواهند کرد. این تعداد چندان هم کم نیست.
دانشگاه “کیم ایل سونگ” جایی برای پرورش استعدادهای جدید برای توسعه موشک است. کوریایی شمالی قصد دارد با آوردن آنها به مرکز رژه احترام و غرورش به استعدادهای موشکساز خود را نشان دهد. “جونگ مین کیم” تحلیلگر سایت خبری ” دیلی NK” در این باره میگوید: کوریایی شمالی همیشه از این رژه برای اثبات خود به جهان خارجی استفاده نمیکند.
وی گفت: ما باید هر بار به یاد آوریم که آنها مجبور به اثبات مشروعیت حکومت “دیکتاتوری و موروثی” خود به مخاطبان داخلی هستند. تحلیلگر سایت خبری “دیلی NK” در این باره گفت: بنابراین ۱۰ اکتبر روزی است برای انجام این کار. (مقامات کوریایی شمالی) قصد دارند تا با رژهای خیرهکننده و شعارهای تبلیغاتی انگیزشی نشان دهند که همه چیز در این کشور “به خوبی” انجام میشود و با وجود تمام اتفاقهای نه چندان خوشایند سال جاری همه چیز خوب است.
این کارشناس خبری افزود: با توجه به رژههای گذشته کیم جونگ اون و دیگر مقامات رده بالا کوریایی شمالی، با سخنرانیهایی پیامهایشان را به جهان خارج میفرستند. پیامهایی مانند اینکه آنها منتظر رفع تحریمها نیستند و بر “خودباوری”شان تمرکز میکنند.
انزوا، بیش از همیشه
در حالیکه برخی به تماشای موشکهای جدید میپردازند، نگرانی در مورد رفاه ۲۵ میلیون شهروند کوریایی شمالی افزایش مییابد. سال ۲۰۲۰ سال بدی برای کشورهای جهان بود اما برای کره شمالی ظرفیت ویرانیهای بیشتر نیز وجود دارد. لی سانگ یانگ سردبیر “دیلی NK” در این باره گفت: من در مورد افزایش شمار کودکان یتیم و کودکان بیخانمان و خیابانی در کوریایی شمالی زیاد میشنوم.
وی افزود: هرچند تصور برخی چیزها در کوریایی جنوبی محال است اما بسیاری از مردم در کوریایی شمالی از گرسنگی در حال مرگ هستند. این کشور ۹ ماه پیش مرزهایش را به روی جهان بست تا از ورود ویروس جدید کووید -۱۹ که در آن زمان در چین – به عنوان همسایهاش- شیوع یافته بود، جلوگیری کند.
گفته میشود که مقامات دستور “تیراندازی برای کشتن” را در مرز صادر کرده تا منطقهای حائل را برای جلوگیری از ورود دیگران به این کشور شکل دهند. سردبیر “دیلی NK” گفت: برخی از منابع دیپلماتیک در اوایل سال جاری اعلام کردند که انبار تجهیزات محافظتی و دیگر تجهیزات صحی ضروری مانند واکسن در نزدیکی مرز چین ساخته شدهاند و قابلیت گذر از مرزها را ندارند.
کوریایی شمالی همچنان ادعا میکند که هیچ موردی از کوید-۱۹در این کشور وجود ندارد. اما کیم جونگ اون در جلسات مهم قصد دارد تا از رعایت محدودیتهای ویژه کرونایی در این کشور مطمئن شود. مردم کوریایی شمالی در حال حاضر بیش از همیشه ارتباط خود را با دنیای خارج از دست دادهاند. حتی جابهجایی بین ولایات نیز محدود شده است.
لی سانگ یانگ کارشناس مسائل کره شمالی در این باره گفت: مردم کره شمالی تمامی راههای ارتباطی زمینی، دریایی و هوایی خود را با مردم و بسیاری از مواد و کالاها از دست دادهاند. او گفت: به جز افسران عالیرتبه یا نیروهای نظامی کسی حق جابهجایی در کره شمالی را ندارد. اقدامات قرنطینهای علیه بیماری کرونا بسیار سختگیرانه است.
اقتصاد پیونگیانگ کاملا متوقف شده است. قاچاقچیان و بازرگانان کوچک در مرزها این سوال را مطرح کردهاند که اگر ویروس کووید در این کشور وجود ندارد، چرا مقامات با سختگیریهایشان اقتصاد را به خطر میاندازند؟
تجارت کوریایی شمالی با چین در هشتماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۷۰ درصد کاهش یافته است. این کشور فقیر در ماههای گذشته از وقایع آب و هوایی آسیب دیده و تلویزیون دولتی کوریایی شمالی بعدازظهرهای زیادی را صرف نمایش تلاش “قهرمانانه” مقامات برای غلبه بر آسیب چند طوفان کرده است.
کیم جونگ اون اینک دستورالعملی کشوری را برای تقویت اقتصاد بیمار کشور صادر کرده و نام آن را “نبرد ۸۰ روزه” گذاشته است. به صورت خلاصه این دستور به معنای کار بیشتر برای مردم کوریایی شمالی، سپری کردن ساعات اضافه کار در مزارع یا کارخانهها و ایجاد وظایف بیشتر در شهر یا روستاهاست. هر چه آنها سختتر کار کنند، وفاداری بیشتری به رهبران محلی نشان دادهاند.
حتی اگر دونالد ترمپ و کیم جونگ اون نتوانستند در مورد خلع سلاح هستهای به توافق برسند اما بسیاری به پایان جنگ ۷۰ ساله دو کوریا امیدوارند. سه سال پیش دو کشور کوریایی شمالی و جنوبی در المپیک زمستانی ولایت گانگون کوریایی جنوبی با یکدیگر رقابت کردند. مقامات محلی نیز بر این باورند زمان چنین تغییرات به عنوان راهی برای رسیدن به صلح فرا رسیده است.
- نویسنده : نسرین متین
Sunday, 24 November , 2024