سازمان ملل متحد در گزارش تازهای اعلام کرد که گروه طالبان، همچنان رابطه خود با القاعده را حفظ کرده و برخلاف توافقی که در ماه فبروری ۲۰۲۰ با آمریکا به امضا رسانده، هیچ تغییری در این رابطه به وجود نیاورده است. کمیته ۱۲۶۷ نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد، در این گزارش به شواهدی اشاره […]
سازمان ملل متحد در گزارش تازهای اعلام کرد که گروه طالبان، همچنان رابطه خود با القاعده را حفظ کرده و برخلاف توافقی که در ماه فبروری ۲۰۲۰ با آمریکا به امضا رسانده، هیچ تغییری در این رابطه به وجود نیاورده است.
کمیته ۱۲۶۷ نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد، در این گزارش به شواهدی اشاره میکند که نشانگر روابط تنگاتنگ گروه طالبان با شبکه القاعده است. در این گزارش آمده است که شبکه القاعده بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ عضو فعال دارد که در ۱۱ ولایت بدخشان، غزنی، هلمند، خوست، کنر، قندوز، لوگر، ننگرهار، نورستان، پکتیا و زابل پخش شدهاند و تحت حمایت گروه طالبان فعالیت میکنند.
بر اساس گزارش یاد شده، این افراد در کنار طالبان میجنگند و فعالیتهای تروریستی مانند ساخت بمب و ماینگذاری را به جنگجویان طالبان آموزش میدهند.
این کمیته تصریح کرده است: «کشته شدن فرماندهان القاعده در مناطق تحت کنترل طالبان، نشان میدهد که این دو گروه چقدر با هم نزدیک هستند. در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰، حصام عبدالروف، رئیس رسانهای القاعده که به نام محسن مصری نیز شناخته میشد، در ولسوالی اندر ولایت غزنی کشته شد. دهم نومبر ۲۰۲۰ هم محمد حنیف، معاون شبکه القاعده در شبهقاره هند، که به عبدالله نیز مشهور بود، در ولسوالی بکواه ولایت فراه و در حال آموزش ساخت بمب به شورشیان طالبان کشته شد. این دو رهبر القاعده در پناه و مورد حمایت طالبان بودند.»
سازمان ملل متحد در ادامه گزارش خود، به آزادی همسر عاصم عمر، رهبر پیشین القاعده در شبهقاره هند، در میان پنج هزار زندانی طالبان اشاره میکند که بعد از توافق صلح آمریکا، به درخواست طالبان از زندانهای دولت افغانستان آزاد شدند.
اما روابط طالبان و القاعده، به گسترش فعالیتهای دیگر گروههای تروریستی در افغانستان نیز کمک کرده است. دولت افغانستان میگوید که بیش از ۲۰ گروه تروریستی در پناه طالبان در افغانستان فعالیت میکنند. سازمان ملل متحد همچنین به روابط گروه طالبان پاکستان اشاره میکند که توانسته است در آستانه خروج نیروهای خارجی از افغانستان، شبکه گسترده همکاری خود با گروههای مختلف را توسعه دهد.
بر اساس این گزارش، طالبان پاکستان در اقدامی مشترک با القاعده، چندین گروه انشعابی تروریستی را زیر یک چتر جمع کردهاند. بیشتر این گروهها اعضای پاکستانی دارند و این اتحاد خطرناک، تهدیدی بزرگ برای کشورهای منطقه به وجود آورده است.
کمیته تحریمها میگوید که این تحول، توانایی گروههای تروریستی برای انجام حملات گسترده در منطقه را افزایش داده است.
این گزارش میافزاید: «گروه طالبان پاکستان (تیتیپی) بر اتحاد گروههای انشعابی در افغانستان نظارت کرده و القاعده نقش میانجی داشته است. انتظار میرود که این اتحاد به افزایش تهدیدها در افغانستان، پاکستان و منطقه بینجامد.»
پنج گروه تروریستی پاکستان از جمله گروه شهریار مسعود، جماعت احرار، حزب احرار، گروه امجد فاروقی و گروه عثمان سیفالله، که پیشتر با نام لشکر جنگوی شناخته میشد، در ماه اگست گذشته با گروه طالبان پاکستان بیعت کردهاند. تخمین زده میشود که این گروه اکنون بین دو هزار و ۵۰۰ تا شش هزار عضو داشته باشد.
Thursday, 9 January , 2025