شاه محمود قریشی،وزیر امور خارجه پاکستان دو روز بعد از امضا توافقنامه صلح میان امریکا و سران گروه طالبان در مصاحبه با رویترز گفته است باید این را درک کنیم که امریکا به دنبال طرحی برای خروج از افغانستان است و ما همیشه در اینجا همسایه خواهیم ماند و از این رو، تعامل مستقیم باید ارجحیت داشته باشد. در صورتی که مسالهای با افغانستان داشته باشیم، از واشنگتن برای نقش آفرینی درخواست نخواهیم کرد، خود من با کابل به صورت مستقیم صحبت میکنم.
وزیر خارجه پاکستان افزود: میدانید که اطمینان اندکی بین دو طرف وجود دارد و پاکستان همه سعی خود را برای حل و فصل این مساله و ایجاد اعتماد به کار میگیرد. اولین دیدار خارجی من به عنوان وزیر خارجه، سفر به کابل بود تا این اطمینان را به آنها بدهم که برای پاکستان، افغانستان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا اگر ما به دنبال صلح و ثبات در پاکستان باشیم، احساس ما این است که این موضوع ارتباطی مستقیم با صلح افغانستان دارد.
وی ادامه داد: باید حرکت کرد؛ میدانید که این درک وجود دارد که زندانیانی در هر دو سو وجود دارند و از این رو، مبادله هر چه سریعتر زندانیان باید دنبال شود و باید از موقعیتی که اخیرا در دوحه (توافق طالبان و امریکا) به دست آمد، استفاده کرد.
این مساله برای اعتماد سازی بین هر دو طرف ضروری است. میدانید که حسن نیت، برای هر دو طرف این اطمینان را به وجود میآورد که دیگر گذشته را کنار بگذارند و به آینده نگاه کنند. آنها میخواهند کارهایی برای تسهیل صلح انجام دهند و باور من این است که مبادله هر چه سریعتر زندانیان این فرایند را تسهیل میکند.
قریشی گفت: دولت فعلی (در واشنگتن) این دیدگاه را قبول دارد، زیرا آنها نیز درک کرده اند که بعد از دو دهه جنگ در افغانستان، بیش از یک تریلیون دلار هزینه شده است. نزدیک سه هزار و پانصد نفر از نیروهای ائتلاف و هزاران نفر از مردم افغانستان جان خود را از دست داده اند و نتیجه چه شده است؟
وزیر خارجه پاکستان افزود: ما سران طالبان را متقاعد کرده ایم که با آنها بنشینند و با نگاه به آینده، هیئتی دارای اختیارات بفرستند، هیئتی که توان اجرای توافقات را داشته باشد، این اتفاق روی داد و این اتفاق بدون تلاشهای پاکستان شدنی نبود. شما به کسی نیاز دارید که اطمینان و اختیارات داشته باشد و به سران گروه احترام بگذارد و در حد و اندازه مذاکره (با آمریکا) باشد؛ و وی (عبدالغنی برادر سرکرده طالبان) این خصوصیت را دارد که بتواند حضوری مقتدرانه برای گفتگوهای احتمالی داشته باشد.
- نویسنده : نسرین متین
- منبع خبر : رویترز
Sunday, 15 September , 2024