اخیرا گروه طالبان، امریکا و نیروهای امنیتی افغانستان متعهد به اجرای یک آتش‌بس مقطعی تحت عنوان طرح کاهش خشونت یک هفته‌ای شدند. این دومین طرح آتش‌بسی است که از زمان آغاز جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ تاکنون بین طرف‌های درگیر در این کشور اجرا می‌شود.

سفیر: دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا گفته است در دیدارش با نخست وزیر هند با وی درباره‌ طرح صلح برنامه‌ریزی‌ شده کشورش با گروه طالبان صحبت کرده و هند نیز گفته که دوست دارد اجرای این طرح را ببیند. حکومت امریکا از یک‌ونیم سال به این‌سو با سران گروه طالبان برای آغاز گفتگوهای صلح در دوحه قظره مذاکره کرده است.

به نقل از پایگاه هیل در همین حال مایک پامپئو وزیر امور خارجه امریکا نیز به خبرنگاران گفت: آتش‌بس مقطعی در افغانستان میان گروه طالبان و نیروهای نظامی امریکا و افغانستان به رغم برخی حملات شبه نظامیان همچنان برقرار بوده و امریکا به حملاتش علیه مواضع داعش ادامه می‌دهد.

اخیرا گروه طالبان، امریکا و نیروهای امنیتی افغانستان متعهد به اجرای یک آتش‌بس مقطعی تحت عنوان طرح کاهش خشونت یک هفته‌ای شدند. این دومین طرح آتش‌بسی است که از زمان آغاز جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ تاکنون بین طرف‌های درگیر در این کشور اجرا می‌شود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا بعد از مذاکرات‌اش با نارندرا مودی نخست وزیر هند در یک کنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی درباره نگرانی‌های امنیتی هند درباره این طرح پیشنهادی گفت: من امروز با نارندرا مودی صحبت کردم و فکر می‌کنم هندی‌ها خیلی زیاد دوست دارند اجرای این طرح را ببینند و ما بسیار به اجرایش نزدیک هستیم.

با وجود آنکه انتظار می‌رود گروه طالبان یک‌سری تعهدات امنتیتی مختلف به امریکا را قبول کند اما هندی‌ها از بابت ارتباطات این گروه با تشکیلات امنیتی پاکستان نگران هستند. هندی ها می‌گویند: گروه طالبان از سوی سازمان استخبارتی پاکستان حمایت نظامی و مالی می‌شوند.

با این حال رییس جمهور امریکا لحنی خوش‌بینانه در پیش گرفته و گفت: ما اکنون دو روز را در افغانستان داشته‌ایم یا حداقل من حدس می‌زنم حداقل خشونت را داشته‌ایم و خواهیم دید چه اتفاقاتی می‌افتد، اما مردم می‌خواهند شاهد آن باشند.

او ادامه داد: امریکا بسیار سخت تلاش می‌کند تا سطح سربازانش در افغانستان را کاهش داده و به ۸۶۰۰ نفر برساند و از آنجا به بعد ما تصمیم خواهیم گرفت که نتیجه نهایی چه چیزی باشد. امریکا در حال حاضر بیش از ده هزار سرباز در افغانستان دارد که نزدیک به ده پایگاه این کشور مستقر است.

وی ادامه داد: ما واقعا نه به عنوان یک نیروی نظامی بلکه به عنوان یک نیروی پولیس خدمت می‌کنیم در حالی که ما یک نیروی پولیس نیستیم و آنها (افغان‌ها) باید خودشان پولیس کشورشان باشند. حکومت افغانستان از چندین سال است که مدیریت جنگ در کشور را بدست گرفته و نیروهای خارجی تنها نقش حمایت کننده را دارد.

رییس جمهور امریکا با اشاره به این‌که امریکا حتی بعد از خروج نظامیان‌اش از افغانستان یک نیروی کوچک را در این کشور حفظ خواهد کرد، گفت: ما همواره عوامل اطلاعاتی را خواهیم داشت و آنها در آنجا کارهای دیگری خواهند داشت اما به صورت عمده ما تمایل داریم که عوامل‌مان را به خانه برگردانیم. ما قرار است این منطقه را که کانون مشکلات است تحت نظر داریم.

دونالد ترمپ بر این ادعایش تاکید کرد که اگر می‌خواست میلیون‌ها نفر را بکشد به آسانی می‌توانست در جنگ افغانستان پیروز شود اما او نخواسته که این کار را انجام دهد. ترامپ گفت بنابراین بگذارید ببینید که چه اتفاقاتی می‌افتد و تا به حال که وضعیت خوب بوده است.

  • نویسنده : مسح اسلام خیل
  • منبع خبر : هفته‌نامه سفیر